Як я готую курку для салату “цезар”. Два улюблених способи
Один з моїх улюблених салатів – це “Цезар” з куркою. Я давно вже освоїла рецепт, і довела його до досконалості. У цьому салаті одним з головних інгредієнтів є куряче філе, і сьогодні я розповім, як я готую його саме для “Цезаря”.
Зізнатися чесно, раніше я не особливо переймається: купувала копчену курку в найближчому супермаркеті і додавала в салат. Але так вже роки 2-3 не роблю, волію тепер куряче філе власного приготування. І у мене є два способи.
Перший спосіб
Для мене він самий простий. Я беру листи для смаження курячого філе від “Маггі”. Ви тільки не подумайте, що це реклама! Це особисто мій вибір, нікому не нав’язую. Тут все простіше простого: поклав курячу грудку в лист і обсмажив з двох сторін. М’ясо виходить соковите, ніжне, смачне.
Цей спосіб ще гарний і тим, що смажити потрібно на сухій сковороді без додавання масла. До того ж сама сковорода залишається практично чистою.
Спосіб другий
Якщо у мене на кухні не виявилося таких листів для смаження, то я роблю по-іншому. Куряче філе (грудка) натираю сіллю, перцем, паприкою і сушеним часником. Все, нічого більше не використовую. Мені здається, що більше ніякі спеції і не потрібні. Якщо їх буде багато і вони будуть мати яскравий виражений смак, то це позначиться на всьому салаті в цілому.
На сковороду з розігрітим рослинним маслом кладу грудку. Тепер важливий нюанс: вогонь досить сильний, щоб м’ясо відразу “запечаталось” і утворилася скоринка. Тоді всередині воно вийде соковите і ніжне.
Тобто спочатку я на сильному вогні обсмажую з двох сторін, потім доводжу м’ясо до готовності на середньому або навіть повільному вогні.
Як тільки м’ясо готове, я відразу ж, поки воно гаряче, нарізаю його на шматочки. Ось, власне, і все. Салат “Цезар” з куркою виходить ну просто чудово смачний. Приємного апетиту!