Суп “затируха” з куркою
Продукти
1. Курка (спинка) – 150 г
2. Яйця – 2 шт.
3. Борошно – 6 ст. ложок.
4. Картопля – 2 шт.
5. Морква – 1 шт.
6. Цибуля ріпчаста – 1 шт.
7. Лавровий лист – 1 шт.
8. Сіль – 0,5 ст. ложки.
9. Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. ложки.
10. Олія – для смаження.
11. Цибуля зелена (за бажанням) – для подавання.
Покроковий рецепт
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Варити бульйон для супу можна з курки, свинини, яловичини або взагалі не додавати м’ясо.
Картоплю, моркву і цибулю очистіть і вимийте.
2. Курку викладіть в каструлю, залийте її водою. Додайте сіль. Надішліть каструлю на вогонь і варіть бульйон на слабкому вогні 40 хвилин. Коли бульйон закипить, обов’язково зберіть ложкою піну.
3. У миску вбийте одне яйце.
4. Яйце трохи збийте вінчиком.
5. Тепер занурте руки в яйце.
6. Потім в борошно.
7. Потріть долоні над тарілкою один про одного. Таким чином виконайте кілька разів, щоб використовувати всю муку.
8. Цибулю наріжте маленькими кубиками.
9. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Обсмажте овочі на середньому вогні протягом 3 хвилин.
10. Картоплю наріжте невеликими кубиками.
11. Дістаньте м’ясо з бульйону. Викладіть в бульйон нарізану картоплю.
12. Додайте лавровий лист.
13. М’ясо відокремте від кісток. Наріжте м’ясо і викладіть назад в бульйон. Надішліть каструлю на слабкий вогонь і варіть суп з картоплею і куркою протягом 20 хвилин.
14. Тепер викладіть зажарку в суп.
15. Затірку просійте через сито.
16. Викладіть затірку в суп.
17. Друге яйце збийте вінчиком і влийте в суп. Варіть суп з затіркою ще 10 хвилин. У готовий суп додайте мелений перець.
18. Зелену цибулю дрібно наріжте. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте зеленою цибулею і подавайте.