Кулінарія

“Беру 150 г фаршу і годую всю сім’ю”

Здрастуйте, дорогі мої кулінари-експериментатори, які економлять на продуктах і теж, як я, шукаючі різні бюджетні варіанти недорогих страв. Сьогодні я рецептом ділитися буду, але не для того, щоб похвалитися – а заради того, щоб його охаяти. Не всі поради з інтернету – хороші, я потрапила якраз на невідповідний.

Зацікавив мене на вихідних рецепт ну з дуже привабливим заголовком: “Беру 150 грамів фаршу і годую всю сім’ю: зробила запас котлет на кілька днів”. Ого, подумала я, не віриться. Але читати полізла, як це пропустити? А раптом там таакоооое. . І на перший погляд рецепт мені навіть сподобався, та так, що я вирішила приготувати ці економні котлети. Ну, ось така я дурна, так.

І адже не клацнуло нічого в голові від фрази “всього 150 г фаршу вистачить, щоб нагодувати всю сім’ю і ще зробити запас котлет на кілька днів”. Ось що за наївність? Або любов до халяви в крові?

Сам рецепт нескладний. Чим і підкупив мене. Я як раз напередодні пакет гречки взяла, так і фарш в морозилці був.

Вимагається

  • 150 г будь-якого фаршу,
  • 200 г гречаної крупи,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л. борошна,
  • по чайній ложці солі і будь-яких сухих спецій, можна суміш брати, як я, з паприки, перцю, зелені.

Також півкіло картоплі для гарніру і 2-3 ложки кетчупу можна приплюсувати, щоб відразу комплексний обід зробити. Ну просто ж? Та й насправді бюджетно.

Готуються ж ці економні котлети недовго

  • склянка (200 г) гречки треба залити 500 мл окропу, залишити на 10 хвилин під кришкою,
  • потім потрібно змішати всі інгредієнти,
  • залишилося сформувати котлети, обваляти в борошні і обсмажити на сковороді, як зазвичай.

Також давався і додатковий варіант обіду: сиру картоплю нарізати скибочками, викласти на розігріту сковороду з маслом, зверху – ці економні котлети, додати кетчуп і склянку води. Тушкувати під кришкою хвилин 20.

Чесний відгук хочете? Не рекомендую такі котлети робити. Несмачно, співвідношення гречки і фаршу не те, хоча б однаково треба брати, а не каструльку гречки і склянку м’яса. А головне – запах своєрідний від гречки нікуди не подівся, його з м’ясним не сплутаєш, він все перебив.

Мої на кухню прийшли, принюхалися, пронили: “Чого у нас, гречка, а з чим, з котлетами хоч? У сенсі – не з котлетами, а в котлетах? ” Та їсти їх не стали. Відкусили, сказали: “Несмачно, краще б просто картоплю одну посмажила”.

Ось так мої експерименти обернулися крахом, гречка під м’ясо маскуватися відмовилася. Так і я від смаку котлет не в захваті, просто гречана каша на воді – і то смачніший. Хоч би цибулю додати здогадатися.

Робили такі економні котлети або пробували? Що не так з рецептом, чи з нами? Гречку ми любимо, але просто – зварену на воді, стакан гречки, сіль, 2 склянки води і на плиту, ось і весь мій рецепт. Краще б я фарш посмажила з цибулею, було б смачніше в рази. А тат обман вийшов.