Кулінарія

Класні рецепти теплих салатів на кожен день

Не знаєте, чим урізноманітнити щоденне меню? Ми зібрали різнопланову добірку рецептів, які чудово підійдуть для обіду або вечері. Теплі салати – прекрасна ідея для осінньо-зимового сезону. Смачно, ситно і смачно. Запам’ятовуйте!

Салат з баклажанами по-грузинськи

Смачний і ароматний, такий салат припаде до душі всім любителям овочевих страв.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт. ;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Цибулина – 1 шт. ;
  • Помідори (черрі) – 8-10 шт. ;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Зелень (базилік, петрушка, кріп) – 1 пучок;
  • Рослинна олія – 2 ст. л. ;
  • Сіль, перець, хмелі-сунелі – за смаком.

Овочі вимийте, обсушіть, очистіть. Баклажан наріжте полукружками, щедро посоліть і відставте на 20 хвилин. Тим часом цибулю, часник і зелень подрібніть, перець наріжте тонкими скибочками, помідори – четвертинками. Складіть овочі в глибокий салатник. Баклажани промийте під холодною водою, обсушіть і викладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте на середньому вогні до рум’яної скориночки з двох сторін. Викладіть баклажани в салатник, додати спеції за смаком і перемішайте. Відразу ж подавайте салат до столу.

Салат з овочами та індичкою

Ніжне філе індички і апетитні овочі – чудове поєднання.

Знадобиться:

  • Філе індички – 300 грам;
  • Айсберг – 1/2 шт. ;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Стручкова квасоля – 120 грам;
  • Сир – 20 грам;
  • Соєвий соус – 20 грам;
  • Рослинне масло – 2-3 ст. л. ;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Філе помийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте 5-7 хвилин. Після додайте сіль і спеції за смаком і продовжуйте смажити на середньому вогні до готовності. Тим часом вимийте і обсушіть айсберг, порвіть на невеликі шматочки і викладіть на тарілку для подачі. Зверху розподіліть готову індичку. У сковороду відправте нарізаний скибочками перець і стручкову квасолю, обсмажте 3-4 хвилини, помішуючи. Викладіть овочі на тарілку, полийте соєвим соусом і присипте тертим сиром.

Грибний салат з глив

Ніжні смажені гливи в поєднанні зі свіжими овочами – це прекрасна ідея для нескладного салатику.

Нам буде потрібно:

  • Гливи – 200 грам;
  • Цибулина – 1 шт. ;
  • Помідор – 1 шт. ;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Рослинно масло – 2 ст. л. ;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Для початку вимийте і обсушіть гриби, наріжте середніми скибочками. Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями. На сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю і смажте до прозорості на середньому вогні. Додайте гриби, продовжуйте смажити ще пару хвилин. Посоліть і доповніть спеціями за смаком, перемішайте. Смажте гриби ще 3-4 хвилини до готовності. Паралельно наріжте середніми скибочками помідор і перець, викладіть в салатник. Туди ж пропустіть через прес часник. Викладіть готові гриби з цибулею в салатник, перемішайте і подавайте до столу.

Салат з селерою і цвітною капустою

Якщо ви намагаєтеся готувати не тільки смачну, але і корисну їжу, цей рецепт чудово впишеться у ваше меню. Ніжні та ароматні овочі прекрасно підійдуть як для обіду, так і для вечері.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1/3 шт. ;
  • Стебло селери – 1 шт. ;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Морква – 1 шт. ;
  • Часник – 1-3 зуб. ;
  • Рослинне масло – 1 ст. л. ;
  • Сіль, перець і зелень – за смаком.

Овочі вимийте, обсушіть і очистіть. Моркву, перець і селеру дрібно наріжте. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом. Туди ж відправте подрібнений або пропущений через прес часник. Смажте на середньому вогні овочі близько 3 хвилин. Паралельно розберіть на суцвіття капусту і викладіть в каструлю з киплячою підсоленою водою. Проваріть кілька хвилин, а після відкиньте на друшляк. Капусту викладіть в сковороду, додайте сіль і спеції за смаком. Перемішайте все, зніміть з вогню і додайте подрібнену зелень.

Картопляний салат з беконом

Це не тільки смачне, але і ситне блюдо, яке точно оцінять чоловіки. Пікантний сир додаємо салату особливий шарм.

Нам знадобиться:

  • Картопля – 2-3 шт. ;
  • Бекон – 60 грам;
  • Сир дорблю – 60 грам;
  • Мікс-салат – 100 грам;
  • Оливкова олія – 2 ст. л. ;
  • Сік лимона – 1 ч. л. ;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Картоплю вимийте, відваріть в шкірці до м’якості, остудіть і наріжте великими скибочками. Половину сиру викладіть в невелику миску, додайте оливкову олію і вичавіть сік лимона за смаком додайте сіль і перець, перемішайте. Бекон викладіть на сковороду і обсмажте до хрусткої скоринки. Зніміть і перекладіть на паперовий рушник. У сковороду тим часом відправте картоплю і підсмажте небагато. На тарілку для подачі викладіть мікс-салат, картопля і бекон. Слідом – сирну заправку. Що залишився сир наріжте маленькими кубиками і викладіть зверху. Все, салат готовий до подачі.

Кукурудзяний салат зі смаженими грибами

Солодка кукурудза, ніжні печериці і легка заправка – такий салатик може стати чудовим перекусом або вечерею, наприклад.

Інгредієнти:

  • Кукурудза консервована – 100 грам;
  • Печериці – 200 грам;
  • Цибулина – 1 шт. ;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Часник – 1-2 зуб. ;
  • Рослинна олія – 2 ст. л. ;
  • Сік лимона – 1 ст. л. ;
  • Сіль, спеції і зелень – за смаком.

Для початку очистіть цибулю, наріжте тонкими півкільцями і викладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте до прозорості. Туди ж відправте подрібнений часник. Гриби помийте, обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Викладіть гриби на сковороду і смажте на середньому вогні хвилин 5 до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком. Очистіть і подрібніть солодкий перець, викладіть на сковороду і обсмажте ще 2-3 хвилини. Зніміть сковороду з вогню, додайте кукурудзу, подрібнену зелень і сік лимона. Перемішайте і подавайте.

«Кубинський» салат з овочами і куркою

Курочка в цьому салаті виходить ніжною і соковитою, завдяки овочів і соєвого соусу.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 грам;
  • Баклажан – 200 грам;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Цибулина – 1 шт. ;
  • Помідор – 1-2 шт. ;
  • Рослинна олія – 2 ст. л. ;
  • Соєвий соус – 2 ст. л. ;
  • Спеції та зелень – за смаком.

Баклажани вимийте, наріжте і рясно посоліть. Залиште хвилин на 15-20. Куряче філе помийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками. Викладіть на сковороду і смажте на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи. Баклажани промийте під проточною водою і обсушити на паперовій серветці. Викладіть на сковороду з куркою і смажте до м’якості. Додайте спеції за смаком і трохи солі. Тим часом очистіть і наріжте солодкий перець, помідор, зелень. За пару хвилин до готовності викладіть на сковороду перець і помідори, влийте соєвий соус. Зніміть сковороду з вогню, додайте зелень і перемішайте.

Салат з яловичиною в азіатському стилі

Якщо ви любите пікантні нотки азіатської кухні, обов’язково приготуйте цей салат з овочами і м’ясом.

Нам буде потрібно:

  • Яловичина – 450 грам;
  • Солодкий перець – 1 шт. ;
  • Стебло селери – 1 шт. ;
  • Огірок – 2 шт. ;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Соєвий соус – 5 ст. л. ;
  • Рослинне масло – 3 ст. л. ;
  • Рибний соус – 1 ч. л. ;
  • Коричневий цукор – 1 ч. л. ;
  • Оливкова олія – 2 ст. л. ;
  • Лайм – 1/2 шт. ;
  • Імбир – 1 шт. (близько 2-2. 5 см);
  • Часник – 1 зуб.

Яловичину вимийте, обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Викладіть м’ясо в глибоку миску, додайте 3 ст. л. соєвого соусу, рослинне масло, рибний соус і коричневий цукор. Перемішайте все і залиште м’ясо маринуватися на 1-2 години. Для приготування салатної заправки змішайте в окремій мисці подрібнений часник і імбир, додайте оливкову олію, сік і цедру лайма і залишився соєвий соус. Солодкий перець, стебло селери, огірок наріжте тонкими скибочками, подрібніть кінзу. Яловичину викладіть на сковороду і обсмажте до готовності. Викладіть овочі на тарілку для подачі, доповніть яловичиною і полийте заправкою.