Яку цибулю добре мати в городі
Здрастуйте, більшість городників вирощують один сорт цибулі, який йде як зелень, так і на ріпку. Виходить універсальний цибулю на все.
Але один сорт не може в повній мірі задовольнити всі потреби і властивості, які ми можемо пред’являти до цибулі.
Тому я у себе в городі кожен рік вирощую мінімум три різні види цибулі.
Оскільки ми дуже любимо свіжі салати з ріпчастою цибулею або навіть окремий цибульний салат, то без солодкого салатного лука ніяк не обійтися.
Тому великий салатний цибулю «», який вирощується за один рік через розсаду, щорічно зростає в нашому городі.
Але у нього є свої недоліки, основним з яких є можливість нетривалого зберігання. Наприклад, в наших умовах це не більше ніж до Нового Року.
Другий постійний мешканець нашого городу – це стандартний гострий ріпчаста цибуля, в нашому випадки сорт «».
Він урожайний, досить добре зберігається, використовується нами в зимових салатах, приготування будь-яких страв потребують теплової обробки.
І третій незамінний мешканець нашого городу цибулю шалот «».
Це сімейний цибуля, в народі його ще називають Кущевкой, Сорокозубкой.
Це цибулю з дуже тривалим терміном зберігання до одного року.
Він дуже ароматний, чудово підходить для запікання, приготування соусів і бульйонів. Щорічно виручає нас навесні і на початку літа, до отримання нового врожаю цибулі.
Так само цибуля шалот відмінно підходить для ранньої вигонки зелені, яка ніжніша, ніж у звичайного лука.
Врожайність цієї цибулі ні трохи не менше, а часто більше стандартного цибулі ріпки.
З посадковим матеріалом у цього лука ніколи не буває проблем, оскільки посадковий цибулю вибирають з виріс врожаю . На посадку відбирають цибулинки невеликого або середнього розміру, а більший залишають на їжу.
Наявність різних видів цибулі дозволяє господарці підібрати для кожної страви свій відповідний цибулю, що робить це блюдо набагато смачніше. Особливо така краса в кінці літа і до Нового Року.