Кулінарні секрети родинного щастя

Рагу

Сьогодні кулінарний світ настільки багатий смаками та ідеями, що звести їх  всі до купи, здається, неможливим. Різні кухні — різні вподобання. Але зважаючи на темпи нашого українського життя та потреби наших українських чоловіків, нам — українським феям — усе зрозуміло без зайвих спроб: сніданок, обід та вечеря мають бути максимально поживними, апріорі смачними та обов’язково із десертом (адже наші коханнячка так полюбляють солоденьке). Отож, пропоную Вашій кулінарній увазі декілька простих зрозумілих та швидких рецептів. Це підбірка страв для приготування яких, пропоную використовувати заморожені продукти (вони заощадять час та побережуть рученята;).

Овочева запіканка

Для приготування знадобиться заморожена цвітна капуста, заморожена стручкова квасоля, 3 моркви, 200 г зеленого горошку, 3 яйця, 150 г молока, 150 г твердого сиру, сіль за смаком, оливкова (соняшникова) олія.

  1. Цвітну капусту відварити у злегка підсоленій воді до напівготовності (досить 7-10 хвилин після закипання води). Потім вийміть, дайте стекти воді і розділіть капусту на суцвіття, видаливши грубі прожилки.
  2. Після цього також до напівготовності відваріть моркву, квасолю та горошок. Злийте воду.
  3. Змастіть олією спеціальну форму для запікання (якщо Ви не маєте такої форми — скористайтеся звичайною та пергаментом для запікання). Викладіть підготовлені овочі в такому порядку: морква, квасоля, горошок, цвітна капуста.
  4. Після цього збийте разом з молоком яйця, та додайте половину підготовленого вами тертого сиру (до речі, замість молока, з яйцем можна збити відвар цвітної капусти).
  5. Заливаємо овочі отриманою сумішшю й посипаємо зверху сиром, що залишився. Відправляємо форму до духовки (попередньо розігрітої до 180 °С) та запікаємо 15 хвилин.
  6. До столу подавайте у гарячому вигляді, посипавши зеленню.

Суп грибний

Для приготування знадобиться 1 пакет заморожених грибів, 600 г картоплі, 150 г моркви, 150 г цибулі, лавровий лист, сіль, перець.

  1. Нарізаємо гриби, кидаємо їх у киплячу воду, солимо, перчимо до смаку і даємо повариться 15-20 хвилин.
  2. Додаємо до каструлі дрібно порізану цибулю, моркву і картоплю (нарізану кубиками або брусочками).
  3. Варимо. За 15 хвилин до готовності додаємо лавровий лист.

    Курка

    Курка

Курка, тушкована з овочами

Вам знадобляться курячі стегенця, заморожені овочі, цибуля (якщо вона не включена в овочевий набір), сіль, перець за смаком.

  1. Насамперед підготуйте (обмийте і запечіть) курячі стегенця. Вони повинні бути практично готові.
  2. Після цього обсмажте на сковороді 1-2 цибулини, звільніть м’ясо від кісток і киньте до сковороди. До речі, цибулю попередньо можна замаринувати в оцті — вийде ще смачніше.
  3. У кінці додайте обраний Вами набір овочів, сіль та перець за смаком. Страву слід тушкувати під кришкою до повної готовності.

І насамкінець, ще раз нагадую — пам’ятайте про солодке. Чоловіки не абиякі ласуни, тим паче після смачного обіду (або вечері). На десерт сміливо подавайте морозиво, фрукти, випічку та шоколад.

Кулінарної вдачі та родинного затишку! Ми — феї 😉

Метки:

загрузка...
 
 
 

Нет комментариев

 

Хотите быть первым? Оставьте Ваше мнение!

 

Написать комментарий